Новини от Zentiva

9 април 2021    /    Новини

Zentiva продължава своята експанзия в сферата на онкологията с пускането на alymsys® (бевацизумаб) в 21 страни в Европа

ПРАГА - 8 април 2021 г.: Zentiva и mAbxience обявяват сътрудничеството си за пускането на ALYMSYS® (бевацизумаб) на пазара след полученото европейско разрешение за употреба на 26 март. Одобрението на ЕК се основава на изчерпателен клиничен и научен пакет, който демонстрира биоподобност на ALYMSYS® с оригиналния референтен продукт.

Ник Хагар (Nick Haggar), главен изпълнителен директор на Zentiva, заяви: „Горди сме, че имаме възможността да предприемем следващата стъпка в разрастването на нашето портфолио от онкологични лекарства и осъзнаваме амбицията си да увеличим достъпа до биологични лекарства в цяла Европа. Биологичните лекарства играят главна роля в борбата с рака и нашето партньорство с mAbxience бележи ключов етап в растежа на Zentiva и приноса, който можем да направим за общественото здраве в Европа.“

Биоподобният лекарствен продукт е биободобно лекарство, което е много сходно на референтния лекарствен продукт по отношение на качество, безопасност и ефикасност. Биоподобните лекарства могат да допринесат за увеличаването на броя пациенти, получаващи достъп до лечение, като същевременно предлагат значително намаляване на разходите за здравните системи.

ALYMSYS® ще се предлага на пазара от Zentiva в 21 страни в Европа.

Относно Zentiva

Zentiva е производител на висококачествени и достъпни лекарства, обслужващи пациенти в Европа и извън нея. Със специален екип от над 4500 души и мрежа от производствени обекти – включително водещи заводи в Прага, Букурещ и Анклешвар – Zentiva се стреми да бъде шампион в брандираните и генеричните лекарства в Европа, за да посреща по-добре ежедневните здравни нужди на хората.
В Zentiva вярваме, че здравеопазването трябва да е право, а не привилегия. Повече от всякога хората се нуждаят от по-добър достъп до висококачествени достъпни лекарства и здравеопазване. Работим в партньорство с лекари, фармацевти, търговци на едро, регулаторни органи и правителства, за да предоставим ежедневните решения, от които зависим всички. Научете повече за www.zentiva.com.

Контакт с медиите

Мунира Лемуи [Mounira Lemoui]
Ръководител на отдел „Комуникации“
ZENTIVA GROUP, a.s.
U kabelovny 529/16, Dolní Měcholupy, 102 00 Prague 10
Телефон: (+420) 727 873 159
Имейл: mounira.lemoui@zentiva.com

Zentiva е третата* най-голяма и бързо разрастваща се компания за генерични продукти в Европа.