Полагаме грижи

Гордеем се, че служителите ни са изключително предприемчиви и отговорни. Това ще ни позволи да постигнем най-важните за нас резултати и да изпълним обещанието си пред хората, за които се грижим, нашите партньори и всички останали граждани на света. Стремим се да превърнем Zentiva в отлично място за работа и да гарантираме здравословен и устойчив подход във всичко, което правим. Планираме за утре и действаме още днес, защото си задаваме амбициозни цели.

Загрижени сме за служителите си и за хората, на които помагаме

Zentiva и COVID

COVID-19 промени света и Zentiva. Като много други компании, ние също бяхме принудени да поддържаме връзка по нов начин и да отговорим на новите предизвикателства в непредсказуема среда. За нас в Zentiva беше ясно от самото начало, че не можем да си позволим каквото и да е прекъсване на дейността ни. Като производител на лекарства знаехме, че хората разчитат на нас да доставяме лекарствата, от които се нуждаят всеки ден. Това ни мотивира да се справим с кризата.

С какво се гордеем:

 • Осигурихме непрекъснати доставки на лекарствата си
 • Увеличихме дейностите си, за да отговорим на по-голямото търсене на лекарства
 • Започнахме да произвеждаме нашия дезинфектант SANICOR за рекордно кратко време
 • През цялото време подсигурявахме служителите си и избягвахме струпването на хора в производствените си съоръжения
 • Подкрепихме екипа си с разнообразни дейности за физическо и психическо здраве и благополучие

Zentiva и ваксинацията

В Zentiva вярваме, че ваксинацията ще ни помогне да победим COVID-19. Ангажираме се да информираме служителите си за ползите и рисковете от ваксинацията, като работим заедно с водещи влиятелни фигури и научни организации. Считаме, че с прозрачна и надеждна информация можем да подкрепим служителите си да направят правилния избор.

#WeHelpOthers

Важно е да споделяме и да се грижим за другите. Служителите ни несъмнено са винаги готови да помогнат на най-нуждаещите се. В Zentiva създадохме инициативата #WeHelpOthers. Започнахме през 2020 г. и проведохме няколко инициативи. Благодарим на всички наши колеги за идеите и усилията им, както и на останалите, които отделят време, за да помагат на другите.

Нашите партньори са важни за нас

Можем да постигнем успехи, само ако работим заедно с доверените си партньори, независимо дали става въпрос за сферите, в които разработваме, произвеждаме, обслужваме или полагаме грижи. Внимателно избираме партньорите си и очакваме от тях да прилагат нашите високи стандарти и етични принципи

Нашите партньори в разработките

Zentiva е сред основателите на The Parc, изследователска платформа в сферата на фармацията, която предлага програма за следдипломно обучение въз основа на сътрудничеството между партньори от научните среди и промишлеността. Платформата спомага за разрешаването на реални проблеми, свързани с някои от основните предизвикателства на днешния ден, както и за внедряването на резултатите в истински продукти!

Открийте повече

Нашите партньори в производството

Мрежата ни от външни производители допълва отпечатъка ни, който включва 4 изцяло притежавани от нас производствени бази. Над 100 дългогодишни партньори ни помагат да доставяме висококачествените и достъпни лекарства, на които разчитат хората.

Zentiva подкрепя отговорното снабдяване. Когато се извършват дейности извън контрола на Zentiva, екипът ни се включва, за да гарантира справедливи, етични и законосъобразни доставки. Добавяме нови доставчици само ако издържат проверка, за да потвърдят, че отговарят на очакваните стандарти. Извършва се непрекъсната оценка на риска и резултатите се преглеждат редовно от комисията за етика и съответствие на Zentiva. За да научите повече, тук можете да намерите Кодекса за поведението на доставчиците ни. Заедно сме амбицирани да постигнем ниво на обслужване на клиенти от 97 %, а благодарение на ангажираността на екипа ни и доброто сътрудничество с партньорите ни вече сме на 96 %.

 

Zent2U – нашият бизнес в сферата на B2B

Поставихме B2B (бизнес за бизнеса) в сърцето на плана ни за растеж. Ние сме лидерът в цените на лекарствата в сферата на урологията, кардиологията, онкологията и болкоуспокояващите и специализираме в технологиите за хормони, стерилни препарати и таблетки. Разполагаме със свои собствени разработки и конкурентни висококачествени производствени съоръжения. Демонстрираме изключителна интензивност на дейностите, трансферираме над 80 продукта годишно и се възползваме от глобалния си опит с регулаторите.
Научете повече на https://www.zent2u.com.

Полагаме грижи за нашата планета

В Zentiva се грижим за планетата ни. Затова създадохме кампанията Planet Z, с която подкрепяме всякакви инициативи, които ни доближават до целта ни да постигнем неутралност по отношение на въглерода до 2030 г. Устойчивото бъдеще започва още днес.

С какво се гордеем:

 • В Обхват 1 и 2 намалихме емисиите на парникови газове с 40 % през 2020 г., а в Обхват 3 вече полагаме усилия да подобрим и увеличим събираните от нас данни.
 • Предприемаме правилните действия, за което говори фактът, че не сме получавали наказания във връзка с вреда на околната среда.
 • Вече произвеждаме една стандартна производствена единица с разход на енергия от 0,101 kWh, разход на вода от 0,5 l и 7 g отпадъци (от които 1,8 g/стандартна производствена единица са опасни отпадъци).
 • Работим по внедряването на рамката на Работната група по финансови оповестявания, свързани с климата (TCFD – Task Force on Climate-related Financial Disclosures) до 2023 г.
  Трябва да сме социално отговорни и да работим през цялата година за устойчиво бъдеще