Новини от Zentiva

Zentiva in India

25 октомври 2019    /    Новини

Zentiva Придобива Бизнеса На Alvogen В Централна И Източна Европа

Zentiva ще разшири географския си отпечатък и ще обогати портфолиото си от генерични лекарства и лекарствени продукти без лекарско предписани

ПРАГА/СОФИЯ – 25 ОКТОМВРИ 2019 г.– Zentiva обяви подписването на окончателно споразумение за придобиване на бизнеса на Alvogen в Централна и Източна Европа срещу необявена стойност.

Alvogen CEE търгува с над 200 генерични лекарства и лекарствени продукти без лекарско предписание за множество терапевтични области, като сред тях са широко признати марки като Lactacyd, Persen, EuBiotic и много други с водещи позиции в 14 ключови пазара в Централна и Източна Европа, включително Русия, Румъния, България, Унгария, Полша и Балканските пазари.

Ник Хагар, главен изпълнителен директор на Zentiva, отбеляза „Това придобиване идеално допълва Zentiva и подпомага изпълнението на стратегията ни. Zentiva ще затвърди лидерската си позиция в Централна и Източна Европа, като разгърне дейността си в нови пазари и значително обогати портфолиото си от генерични лекарства и лекарствени продукти без лекарско предписание. Очакваме с нетърпение да приобщим над 1000 служителя от екипа на Alvogen CEE към общността на Zentiva. Заедно ще бъдем още по-силни и ще продължим усилената работа по основната ни мисия – предоставяне на висококачествени и достъпни медицински продукти на хората в и отвъд Европа.“

Трансакцията събира два бизнеса с лидерски позиции при брандираните генерични лекарства и лекарствените продукти без лекарско предписание в ЦИЕ, обединявайки сили, продуктови портфейли, географски отпечатък и култури. Очаква се трансакцията да приключи през първото тримесечие на 2020 г., тъй като подлежи на задължителни одобрения.

„С отделянето на нашия Европейски бизнес, ще можем да се концентрираме върху стратегическото си развитие, растеж и навлизане в нови територии. Чрез придобивания и силни партньорства в Азиатския регион и продължаващите инвестиции в биоподобни лекарствени продукти чрез нашето сестринско дружество Alvotech, можем да продължим да растем и да поставим стандартите на глобалната платформа. Благодарим на нашите колеги за изключителните усилия, които положиха за изграждането на една от най-успешните регионални компании в индустрията, и с интерес ще следим бъдещия успех на слетия бизнес“, каза Робърт Весман (Robert Wessman), председател и главен изпълнителен директор на Alvogen.

По-рано през 2019 г. Zentiva интегрира екипите на Creo Pharma в Обединеното кралство и Solacium Pharma в Румъния в групата Zentiva. През септември Zentiva обяви придобиването на производствено съоръжение в Анклешвар, Индия. В допълнение към инвестиции, възлизащи на милиони евро, в съществуващи производствени съоръжения в Прага и Букурещ, Zentiva продължава да увеличава преимуществото си пред конкурентите, като разширява търговския си отпечатък и подобрява производствената си мрежа и възможности.

Лице за връзка за медиите

Инес Виндиш (Ines Windisch)
Ръководител „Корпоративна политика и човешки ресурси“
Тел.: (+420) 601 341 444
Имейл: ines.windisch@zentiva.com

Относно Zentiva

Zentiva произвежда висококачествени и достъпни лекарства за пациенти в Европа и цял свят. С екип от над 3000 души и мрежа от производствени съоръжения, включително основните такива в Прага и Букурещ, Zentiva се стреми да бъде лидерът на брандираните и генеричните лекарства в Европа, за да посреща по-добре ежедневните здравословни нужди на хората.
В Zentiva сме убедени, че здравеопазването трябва да е право, а не привилегия. Повече от всякога хората се нуждаят от по-добър достъп до висококачествени и достъпни лекарства и здравни услуги. Работим заедно с лекари, фармацевти, търговци на едро, регулаторни органи и управници, за да предоставяме ежедневните решения, на които разчитаме всички.

Научете повече за Zentiva на www.zentiva.com.

За Alvogen

Alvogen е глобално частно фармацевтично дружество, фокусирано върху разработването, производството и продажбата на генерични, брандирани, биоподобни лекарствени продукти и лекарствени продукти без лекарско предписание на пациенти от цял свят. Дружеството извършва търговски операции в 35 държави, разполага с 2800 служители и управлява четири производствени и развойни центъра в САЩ, Румъния, Корея и Тайван. Северна Америка е най-големият единен пазар на Alvogen, като други ключови пазари са: Северна Корея, Русия, Тайван, Румъния, Унгария, Украйна, Япония и Китай

Научете повече за Alvogen на www.alvogen.com.