Новини от Zentiva

31 май 2019    /    Прес съобщения

Zentiva обяви завършването на придобиването на Solacium Pharma

ПРАГА – 31 май 2019Zentiva Group a.s. обяви завършването на по-рано обявеното придобиване на базираната в Румъния фармацевтична компания Solacium Pharma, заедно с подразделението й Be Well Pharma. Финализирането на това придобиване ще играе ключова роля в дългосрочната стратегия за ръст на Zentiva и ще помогне за по-доброто подпомагане здравните нужди  на румънските пациенти.

ЗаZentiva

Zentiva е европейски производител на висококачествени лекарства, обслужващи пациенти в Европа, Близкия Изток и Африка. С екип от над 2900 души и нашата мрежа от производствени обекти - включително нашите водещи заводи в Прага и Букурещ - ние се стремим да бъдем шампиони на брандирани и генерични лекарства в Европа, за да подкрепим ежедневно нуждите на хората от здравеопазване.

В Zentiva нашето вдъхновение е, че здравето трябва да бъде право, а не привилегия. Повече от всякога хората се нуждаят от по-добър достъп до висококачествени достъпни лекарства и здравеопазване. Работим в партньорство с лекари, фармацевти, търговци на едро, регулаторни органи и правителства, за да осигурим ежедневните решения, от които всички зависим.

Media Contact: 

Ines Windisch
Head of Corporate Affairs & Human Resources 

ZENTIVA GROUP, a.s.
U Kabelovny 130 – 102 37 Prague 10 – Czech Republic
Cell: (+420) 601 341 444
E-mail: ines.windisch@zentiva.com
www.zentiva.com