Новини от Zentiva

13 март 2019    /    Прес съобщения

Zentiva и Siyiara Enterprises подписаха споразумение за придобиването на румънска фармацевтична компания, Solacium

ПРАГА– 13 март2019: Zentiva Group a.s. иSiyiara Enterprises подписаха предварителен договор за закупуването на базираната в Румъния фармацевтична компанияSolacium, заедно с дъщерното й дружество Be Well Pharma. В момента Solaciumе част от групата Dr. Max и е собственост на Siyiara Enterprises заедно с Trasca Alexandru-Tony.

Ник Хагар (Nick Haggar),Изпълнителен директор на Zentiva заяви: “Zentiva има удоволствието да потвърди подписването на първия си договор за придобиване след отделянето си от Sanofiв последното тримесечие на 2018. Solacium допълва съществуващият ни генеричен бизнес и разширява възможностите и предлагането на лекарства без рецепта за пациентите в Румъния."

“След придобиването на Групата A&D Pharma от Dr.Max решихме да се фокусираме предимно на три главни стълба в румънския ни бизнес: търговия на дребно, продажби на едро и маркетинг & продажби. Въпреки, че Solacium е бързо-растящ производител на хранителни добавки и лекарства без рецепта, ние вярваме, че под управлението  на специализирана и успешна фармацевтична компания като Zentiva,тя може да развия пълния си капацитет и значително да увеличи продажбите си”, каза Леонардо Ферандино (Leonardo Ferrandino), Президент и Изпълнителен директор на Групата Dr.Max.

Сделката очаква одобрение от няколко институции, като Румънската антимонополна комисия.

About Zentiva

Zentiva е европейски производител на висококачествени медикаменти, обслужващи пациентите в Европа, Близкия Изток и Африка. С отдаден екип от повече от 2500 души и мрежа от производствени мощности – включително водещите ни заводи в Прага и Букурещ - се стремим да бъдем шампиони в брандираните и генерични лекарства в Европа, за да обслужваме по-добре всекидневните здравни нужни на хората.

В Zentivaние вярваме, че здравното обслужване е право, а не привилегия. Повече от всякога хората се нуждаят от по-добър достъп до здравни грижи. Работим в сътрудничество с лекари, фармацевти, търговци на едро, регулаторни органи и правителства, за да осигурим решенията, на които всички ние разчитаме.

About Solacium Pharma

Визията на SOLACIUM PHARMAе да стане една от водещите фармацевтични компании в Румъния, чрез изграждане на партньорства със професионалистите от здравния сектор в полза на пациенти, клиенти и служители. Тези партньорства са базирани на осигуряването на иновативни продукти, които предлагат на хората най-добрия избор за тяхното здраве.

Контакт за медии: 

Ines Windisch
Head of Corporate Affairs & Human Resources
ZENTIVA GROUP, a.s.
U Kabelovny 130 – 102 37 Prague 10 – Czech Republic
Cell: (+420) 601 341 444
E-mail: ines.windisch@zentiva.com
www.zentiva.com

Ivo Mravinac
PR Specialist & CZ Spokesperson
PENTA INVESTMENTS, s.r.o.
Florentinum, Na Florenci 2116/15, 110 00 Prague 1 – Czech Republic
Tel.: +420 225 101 109
Cell: +420 606 656 930
E-mail: mravinac@pentainvestments.com
www.pentainvestments.com