Новини от Zentiva

1 април 2019    /    Прес съобщения

Zentiva обяви придобиването на Creo Pharmaceuticals Ltd. във Великобритания

ПРАГА– 1 Април2019: Zentiva Group a.s. обяви придобиването на Creo Pharmaceuticals Ltd. във Великобритания, дъщерно дружество наAmneal Pharmaceuticals, Inc. (NYSE: AMRX). 

Nick Haggar, Изпълнителен директор наZentiva заяви: “Zentiva има удоволствието да потвърди придобиването на Creo Pharma, което ще засили позициите ни във Великобритания. Тази стъпка отразява вярата ни във Великобритания и дълбоката ниангажираност към разработването, производството и доставката на висококачествени лекарства на достъпни цени. Приветстваме с „добре дошли“ екипа на Creo Pharma, който има добра репутация за осигуряването на висококачествени услуги към техните клиенти.”

“Радваме се да се присъединим към Zentiva, тъй като сме убедени, че комбинацията от нашите два бизнеса ще донесе стойност за нашите клиенти и за пациентите в Обединеното кралство. Вярваме, че комбинацията от Creo и Zentiva ще ни позволи да ускорим нашия растеж и да постигнем пълния си потенциал. ” каза Люк Харт, управляващ директор на Creo Pharmaceuticals Ltd.

ЗаZentiva

Zentiva е европейски производител на висококачествени лекарства, обслужващи пациенти в Европа, Близкия Изток и Африка. С екип от над 2500 души и нашата мрежа от производствени обекти - включително нашите водещи заводив Прага и Букурещ - ние се стремим да бъдем шампиони на брандирании генерични лекарства в Европа, за да подкрепим ежедневно нуждите на хората от здравеопазване.

ВZentiva нашиятстремеж е здравето да бъде право, а не привилегия. Повече от всякога хората се нуждаят от по-добър достъп до висококачествени достъпни лекарства и здравеопазване. Работим в партньорство с лекари, фармацевти, търговци на едро, регулаторниоргании правителства, за да осигурим ежедневните решения, от които всички зависим.

ЗаCreo Pharmaceuticals Ltd. 

Creo Pharma е основана през 2007да осигурява директен достъп на партньорите ни до генеричния пазар в Обединеното Кралство.Ние сме уважаван, надежден и разширяващ се фармацевтичен доставчик във Великобритания с ключов акцент върху снабдяването на сектора на едро, фармация и болница с всичко - от генерични лекарства до търговски марки. Успехът наCreoе изграден на силни връзки с клиентите, изключителна подкрепаи разнообразно продуктово портфолио. Ние разбираме, че доверието и надеждността са жизненоважни изисквания за днешната динамична генерична среда и изпълняваме тези изисквания с приятелски, професионален екип за обслужване на клиенти. Нашите основни цели са насочени към приоритетите на нашите клиенти, като осигуряваме достъп на медицински специалисти и пациенти до множество уникални продукти.

Media Contact: 

Ines Windisch
Head of Corporate Affairs & Human Resources 

ZENTIVA GROUP, a.s.
U Kabelovny 130 – 102 37 Prague 10 – Czech Republic
Cell: (+420) 601 341 444
E-mail: ines.windisch@zentiva.com
www.zentiva.com