Новини от Zentiva

23 ноември 2020    /    Новини

Zentiva продължава програмата си Planet-Z за по-здрава планета, като засажда 4500 дървета в Португалия

ПРАГА – 23 ноември 2020 г.: Zentiva Group ще засади 4500 нови дървета като част от своята програма PlanetZ, която има за цел да повлияе благоприятно на околна среда в дългосрочен план. Zentiva си сътрудничи с Associação Nacional de Empresas Florestais, Agrícolas e do Ambiente (ANEFA), неправителствена организация в Португалия, за да постигне тази цел. Дърветата ще бъдат засадени в Балдио до Соахо, Аркос де Валдевес в националния парк „Пенеда-Жерес“, който ЮНЕСКО счита за световен биосферен резерват. Португалия е страна, която често е значително засегната от горски пожари, като през последните 10 месеца са изгорели над 65 887 хектара земя. Именно по тази причина се гордеем, че си партнираме с ANEFA за залесяването на региона.

Началото на процеса по засаждане е насрочен за днешния ден и ще продължи през следващите седмици. Работата на Zentiva с ANEFA допринася за проекта на неправителствената организация ProNatura за залесяване на важни територии в Португалия. Инициативата се основава на предишното сътрудничество на Zentiva PlanetZ в Румъния с „Гори без граници“, благодарение на което бяха засадени 7000 дървета през 2019 г. и през април 2020 г.

Ник Хагар, главен изпълнителен директор на Zentiva, заяви: „Всички ние имаме отговорността да се грижим за нашата прекрасна планета. Екипът ни работи усилено всеки ден, за да осигури висококачествени лекарства на достъпни цени за пациентите в цяла Европа и извън нея. Именно затова Zentiva планира да засади по едно дърво за всички наши служители от тяхно име, за да им благодари и да допринесе за залесяването. Това е последното от поредица от сътрудничества, които са част от нашата програма #PlanetZ, която се фокусира върху това как Zentiva може да допринесе за околната среда“.

„За нас е удоволствие да си партнираме със Zentiva по тяхната програма PlanetZ“, каза Педро Сера Рамос, президент на ANEFA. „ProNatura вече допринесе за засаждането на повече от един милион дървета и с нетърпение очакваме да засадим още много със Zentiva, за да помогнем и да направим планетата по-зелена“.

Относно Zentiva

Zentiva произвежда висококачествени и достъпни лекарства за пациенти в Европа и цял свят. Със специализиран екип от над 4 000 души и мрежа от производствени съоръжения, включително основните такива в Прага и Букурещ, Zentiva се стреми да бъде лидерът на генеричните лекарства и лекарствените продукти без лекарско предписание в Европа, за да посреща по-добре ежедневните здравословни нужди на хората.
В Zentiva сме убедени, че здравеопазването трябва да е право, а не привилегия. Повече от всякога хората се нуждаят от по-добър достъп до висококачествени и достъпни лекарства и здравни услуги. Работим заедно с лекари, фармацевти, търговци на едро, регулаторни органи и управници, за да предоставяме ежедневните решения, на които разчитаме всички.

Научете повече за Zentiva на www.zentiva.com.

Лице за връзка за медиите

Mounira Lemoui
Директор „Комуникации“
ZENTIVA GROUP, a.s.
U kabelovny 529/16, Dolní Měcholupy, 102 00 Prague 10
Мобилен телефон: (+420) 727 873 159
Имейл: mounira.lemoui@zentiva.com

Zentiva е третата* най-голяма и бързо разрастваща се компания за генерични продукти в Европа.