Новини от Zentiva

19 октомври 2020    /    Новини

Zentiva засилва своето присъствие в Гърция с цел висококачественото обслужване на своите пациенти

ПРАГА – 19-ти ОКТОМВРИ 2020 г. Zentiva засилва присъствието си на гръцкия пазар чрез партньорството си с компанията Lavipharm като свой представител за разпространението и промотирането на лекарствените продукти на компанията в Гърция. Вече утвърдила присъствието си на европейския пазар, Zentiva се стреми да укрепи своите възможности в грижата за хората чрез партньорството си с Lavipharm.

„Горди сме да имаме възможността да засилим присъствието си в Гърция, където се стремим към пазарно развитие, доставяйки по-висококачествени и достъпни лекарства, от които хората се нуждаят ежедневно. Zentiva обедини усилията си с Lavipharm, за да установи наземно присъствие в страната и да укрепи позициите на Zentiva в Европа." коментира Ксавие Ласер, ръководител на търговския отдел, Zentiva. „Чрез това ново партньорство сме убедени, че комбинацията от бизнесите на двете компании ще допринесе към нуждите на пациентите в Гърция.“

„Нашето сътрудничество със Zentiva, водеща компания за генерични лекарства в международен план, засилва още повече търговското ни присъствие в терапевтичните категории, в които традиционно оперираме с голям успех, като например в кардиологията, централната нервна система и урологията“, коментира Панайотис Джанулеас, главен оперативен директор и управител на Lavipharm. „Нашите корпоративни силни страни и обширни продуктови портфолиа се допълват взаимно. Специализираните ни екипи работят енергично заедно, за да изградят силно партньорство, което ни помага да отговаряме по-добре на нуждите на пациентите.

Относно Zentiva

Zentiva произвежда висококачествени и достъпни лекарства за пациенти в Европа и цял свят. Със специализиран екип от над 4 000 души и мрежа от производствени съоръжения, включително основните такива в Прага и Букурещ, Zentiva се стреми да бъде лидерът на генеричните лекарства и лекарствените продукти без лекарско предписание в Европа, за да посреща по-добре ежедневните здравословни нужди на хората.
В Zentiva сме убедени, че здравеопазването трябва да е право, а не привилегия. Повече от всякога хората се нуждаят от по-добър достъп до висококачествени и достъпни лекарства и здравни услуги. Работим заедно с лекари, фармацевти, търговци на едро, регулаторни органи и управници, за да предоставяме ежедневните решения, на които разчитаме всички.

Научете повече за Zentiva на www.zentiva.com.

Лице за връзка за медиите

Mounira Lemoui
Директор „Комуникации“
ZENTIVA GROUP, a.s.
U kabelovny 529/16, Dolní Měcholupy, 102 00 Prague 10
Мобилен телефон: (+420) 727 873 159
Имейл: mounira.lemoui@zentiva.com

Zentiva е третата* най-голяма и бързо разрастваща се компания за генерични продукти в Европа.