Новини от Zentiva

Zentiva in India

11 септември 2019    /    Прес съобщения

Zentiva разширява глобалното си производство, като сключи договор за придобиване на производствено съоръжение в Анклешвар, Индия

ПРАГА/МУМБАЙ/АНКЛЕШВАР 11 септември, 2019 г.: Zentiva Group, a.s. съобщи за подписването на споразумение със Sanofi, за да придобие производственото им съоръжение в Анклешвар, Индия. Това придобиване ще помогне да се осигури непрекъснатото предлагане на висококачествени лекарства на повече пациенти, като увеличи обхвата и гъвкавостта на производствената мрежа на Zentiva.

Разширяването на мрежата от изцяло притежавани от Zentiva производствени съоръжения е ключов фактор за успеха ни за в бъдеще, защото осигурява по-надеждно снабдяване на хората, които живеят в Европа и извън границите й. Имаме възможност да работим върху повече иновации, за да постигнем отлични оперативни резултати,да повишим производителността и да ускорим растежа,казва Ник Хагар, главен изпълнителен директор на Zentiva. Посветени сме на растежа и успеха на екипа и производството в Анклешвар. Съоръжението ще е най-голямото в мрежата ни, а екипът в Индия ще има основна роля в дейностите на Zentiva.

Поради все по-голямото търсене на висококачествени и достъпни лекарства придобиването потвърждава ангажимента на Zentiva да подкрепя фармацевтите, здравните специалисти и вземащите решения за подобряване на достъпа на пациентите.

По-рано през 2019 г. Zentiva разшири мрежата си с придобиването на Solacium в Румъния и на Creo в Обединеното кралство, както и с многомилионни инвестиции в заводите си в Прага и Букурещ за максималното увеличаване на производствените възможности.

* Тази сделка трябва да бъде одобрена от регулаторните власти и акционерите, като също така трябва да бъдат изпълнени и определени условия, посочени в споразумението за прехвърляне на бизнеса.

Относно производственото съоръжение в Анклешвар

Създаденото през 1987 г. съоръжение разполага с център за развитие на химическа промишленост и биотехнологии и произвежда междинни продукти и фармацевтични препарати. Съоръжението в Анклешвар е голям производител на таблетки с над 6 милиарда таблетки.

Относно Zentiva

Zentiva произвежда висококачествени и достъпни лекарства за пациенти в Европа и цял свят. С посветен екип от над 3000 души и мрежа от производствени съоръжения, включително основните такива в Прага и Букурещ, Zentiva се стреми да бъде лидер в брандираните и генеричните лекарства в Европа, за да посреща по-добре ежедневните здравословни нужди на хората.

В Zentiva сме убедени, че здравеопазването трябва да е право, а не привилегия. Повече от всякога хората се нуждаят от по-добър достъп до висококачествени и достъпни лекарства и здравни услуги. Работим заедно с лекари, фармацевти, търговци на едро, регулаторни органи и управници, за да предоставяме ежедневните решения, на които разчитаме всички.

Лице за връзка за медиите:

Ines Windisch

Ръководител Корпоративна политика и човешки ресурси

ZENTIVA GROUP, a.s.

U Kabelovny 130 102 37 Prague 10 Чешка република
Мобилен телефон: (+420) 601 341 444
Имейл: ines.windisch@zentiva.com
www.zentiva.com