Новини от Zentiva

7 април 2020    /    Прес съобщения

Zentiva разширява търговските си позиции с придобиването на дейността на Alvogen в ЦИЕ

ПРАГА – 7-ми АПРИЛ 2020 г. Zentiva Group a.s. обяви приключването на по-рано заявеното придобиване на компанията на Alvogen за Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Сделката е поредният принос към трайния органичен растеж на Zentiva, с което компанията укрепва търговските си позиции в Полша, Румъния и България и разширява присъствието си на допълнителни нови пазари, в това число Русия, Украйна, Казахстан, Унгария, Хърватия и Западните Балкани. В резултат на това Zentiva вече може да предложи по-широк продуктов пакет на милиони повече хора в цяла Европа и извън нея.

„С това придобиване ние обединяваме две от водещите в региона на ЦИЕ организации за генерични медикаменти и лекарствени продукти, отпускани без лекарско предписание,“ потвърди Ник Хагар, главен изпълнителен директор на Zentiva. „Нашите силни страни и продуктови пакети се допълват съвършено в съответствие със стратегията за растеж на Zentiva. Благодарение на непрекъснатото разширяване на нови пазари и нашия успешен екип ние можем да предложим повече висококачествени и достъпни лекарства, от които хората имат нужда всеки ден в Европа и извън нея.“

Наред с наскоро обявеното придобиване на производствения обект в Ankleshwar (Индия), което се очаква да приключи през следващите няколко седмици, с тази сделка Zentiva добавя към своя производствен капацитет обекта на Labormed Alvogen в Букурещ, Румъния.

Последните бизнес начинания допълват неотдавнашните търговски придобивания на Creo в Обединеното кралство и на Solacium в Румъния, както и инвестициите на стойност милиони евро в съществуващите производствени съоръжения на Zentiva в Прага и Букурещ.

„Alvogen ЦИЕ предлага на пазара над 200 генерични лекарства и лекарствени продукти без лекарско предписание в редица терапевтични области, сред които добре познатите марки като Lactacyd®, Persen®, EuBiotic® и много други продукти с водещи позиции на 14 ключови пазара в целия регион на Централна и Източна Европа,“ коментира Хачо Хачикян, новоназначеният директор „Търговия“ за регион ЦИЕ, Zentiva. „Обединяването със Zentiva е отлична възможност да обединим сили, да разширим присъствието си и да постигнем още по-добри производствени резултати и всичко това с цел да отговорим на медицинските нужди на хората в цяла Европа и извън нея.“

Относно Zentiva

Zentiva произвежда висококачествени и достъпни лекарства за пациенти в Европа и цял свят. Със специализиран екип от над 4 000 души и мрежа от производствени съоръжения, включително основните такива в Прага и Букурещ, Zentiva се стреми да бъде лидерът на генеричните лекарства и лекарствените продукти без лекарско предписание в Европа, за да посреща по-добре ежедневните здравословни нужди на хората.

В Zentiva сме убедени, че здравеопазването трябва да е право, а не привилегия. Повече от всякога хората се нуждаят от по-добър достъп до висококачествени и достъпни лекарства и здравни услуги. Работим заедно с лекари, фармацевти, търговци на едро, регулаторни органи и управници, за да предоставяме ежедневните решения, на които разчитаме всички.

Научете повече за Zentiva на www.zentiva.com.

Лице за връзка за медиите:

Mounira Lemoui
Директор „Комуникации“
ZENTIVA GROUP, a.s.
U kabelovny 529/16, Dolní Měcholupy, 102 00 Prague 10
Мобилен телефон: (+420) 727 873 159
Имейл: mounira.lemoui@zentiva.com

Zentiva е третата* най-голяма и бързо разрастваща се компания за генерични продукти в Европа.