Новини от Zentiva

Zentiva logo and building

15 януари 2019    /    Прес съобщения

НИК ХАГАР НАЗНАЧЕН ЗА ГЛАВЕН ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА ZENTIVA

Прага, 15 януари 2019 г.: Zentiva с голямо удоволствие съобщава за назначаването на Ник Хагар (Nick Haggar) на длъжността главен изпълнителен директор, в сила от 11 февруари 2019 г. Ник Хагар се присъединява от InsudPharma, където е главен изпълнителен директор в периода 2016 – 2019 г. Той е бил във фармацевтичната и здравната индустрия повече от 30 години и има както сериозна търговска репутация с лидерски позиции в Sandoz (Novartis), GlaxoSmithKline и Ranbaxy, така и технически познания, тъй като е започнал кариерата си с технически операции в Baxter Healthcare. В периода 2014 – 2015 г. той е президент на „Лекарства за Европа“ (Medicines for Europe) - бившата Европейска генерична асоциация (ЕГА) Ник Хагар ще бъде позициониран в Прага и ще докладва на Консултативния комитет на Zentiva.

Ник Хагар коментира: „Изключително се вълнувам за присъединяването си към Zentiva в новото ѝ приключение. През следващите месеци ще разширим обхвата си, ще увеличим производителността си и ще ускорим растежа си, като подпомагаме ежедневните здравни нужди на хората.“

Zentiva беше отделена от Sanofi през октомври миналата година. Групата сега e подкрепяна от Advent International– един от най-големите и най-опитни световни частни капиталови инвеститори.

 

За Zentiva

Ние в Zentiva смятаме, че здравеопазването трябва да бъде право, а не привилегия. Повече от всякога хората се нуждаят от по-достъпни здравни услуги. Днес ежедневните решения, на които всички ние разчитаме, наистина са важна основа за здравословен живот. Zentiva работи за хората, които живеят в Европа. Заставайки рамо до рамо със здравни специалисти, фармацевти и ръководни представители в системата на здравеопазването, ние споделяме чувството за социална отговорност, което ни кара да спомагаме за намаляването на цените и подобряването на достъпа до здравеопазване. С повече от 2 500 души в цяла Европа и 2 производствени звена в Прага и Букурещ ние се стремим да сме водещи в производството на генерични лекарства и лекарства без лекарско предписание, за да подкрепяме ежедневните нужди на хората от здравни грижи.

 

Contact for media


Ines WINDISCH
Head of Corporate Affairs and Human Resources
Zentiva Group
Tel.: +420 601 341 444
U Kabelovny 130, 102 37 Praha
Česká republika
Ines.Windisch@zentiva.com
www.zentiva.com  

 


Zentiva е третата* най-голяма и бързо разрастваща се компания за генерични продукти в Европа.