Новини от Zentiva

1 октомври 2018    /    Прес съобщения

Производителят на генерични лекарства Zentiva започва да функционира като независима компания

ПРАГА – 1 октомври 2018 г. – Днес се отбелязва първият ден на производителя на генерични лекарства Zentiva като независима организация след завършване на предварително обявеното оттегляне на компанията от Sanofi.

Zentiva е със седалище в Прага и, подкрепяна понастоящем от Advent International – един от най-големите и най-опитни частни капиталови инвеститори в световен мащаб, навлиза в нова ера на независимост и преобразуване.

Патрик Аганян (Patrick Aghanian), ръководител на Zentiva, вярва, че оттеглянето носи нови възможности за компанията и нейните клиенти, което води до по-бърз, по-гъвкав и по-приспособим бизнес.

„Корените на Zentiva датират 530 години назад в аптеката „Black eagle“, малък бизнес, който е служил на хората от Прага. Оттогава ние сме разширили нашия отпечатък в областта на генеричните лекарства и лекарствата без лекарско предписание в цяла Европа. Това наследство не само укрепва нашата решимост да останем фокусирани върху клиентите, но също така движи бъдещите ни приоритети към подобряване на здравното обслужване чрез по-персонализиран подход. Ние се стремим здравното обслужване да бъде право, а не привилегия и че решенията в сферата на здравното обслужване трябва да бъдат достъпни за възможно най-много хора.“

„Искаме да изградим репутация, която е синоним на стойност за нашите партньори“ – продължи той. „Заедно със здравните специалисти, фармацевтите и хората, вземащи решения в здравната система, имаме същото усещане за социалното задължение да помагаме за намаляване на разходите и подобряване на достъпа до здравно обслужване. Стремим се да подкрепяме ежедневните нужди на хората от здравно обслужване.“

Патрик добавя, че тази последна глава в историята на компанията също е положителна новина за служителите: „Планираният растеж на нашата организация носи нови възможности за нашите хора и ни позиционира добре, за да привлечем най-добрите таланти в нашата индустрия. Това е вълнуващо време за Zentiva и сме уверени, че с помощта на Advent можем да осъществим нашата амбиция.“

За Zentiva

В Zentiva ние вярваме, че здравното обслужване е право, а не привилегия. Повече от всякога хората се нуждаят от по-добър достъп до здравно обслужване. Днес ежедневните решения, от които всички зависим, наистина се смятат за жизненоважна основа на здравословния начин на живот.

Zentiva работи за жителите на Европа. Заедно със здравните специалисти, фармацевтите и хората, вземащи решения в здравната система, имаме същото усещане за социалното задължение да помагаме за намаляване на разходите и подобряване на достъпа до здравно обслужване.

С повече от 2 500 души в Европа и 2 производствени обекта в Прага и Букурещ се стремим да бъдем шампиони в генеричните лекарства и лекарствата без лекарско предписание.

За повече информация посетете: www.zentiva.com

Zentiva е третата* най-голяма и бързо разрастваща се компания за генерични продукти в Европа.