Новини от Zentiva

Sanofi печели състезанието за „Най-отговорна компания”

В наскоро проведеното, с цел повишаване на информираността, състезание за Най-отговорна компания за 2016г., Sanofi спечели първото място в категорията „Обществено полезен проект”.

С гласовете на жури от експерти, името на обществено най-полезния проект тази година отиде при инициативата на компанията „Годишен технически преглед за хора” (“STK pro chlapy”), организирана от Sanofi, заедно с благотворителния фонд „Петр Кукал”. Проектът повишава осведомеността сред мъжете в Чехия за необходимостта от превенция на заболявания, особено по отношение на онкологични проблеми, и им предлага медицински прегледи.

“Щастливи сме да получим наградата, както и от факта, че само през тази година в проекта „Годишен технически преглед за хора” участваха над двайсет хиляди чехи, над 500 от които са преминали превантивен преглед” каза Филип Хруби, говорител на Sanofi.

“Въпреки, че за съжаление нашите данни сочат, че по-голямата част от мъжкото население на Чехия пренебрегват превенцията, като само една четвърт от мъжете си правят периодични онкологични прегледи.”

Състезанието за Най-отговорна компания, обявено от Бизнес за обществена платформа прави изчерпателен преглед на инициативите за корпоративна социална отговорност (CSR) сред чешките компании, както и колко единни са те, доколкото се отнася до бизнеса.

За повече подробности, моля, посетете www.topodpovednafirma.cz и www.stkprochlapy.cz

Обновяване: 25 октомври 2016

Zentiva е третата* най-голяма и бързо разрастваща се компания за генерични продукти в Европа.