Новини от Zentiva

1 юни 2020    /    Прес съобщения

Zentiva увеличава производствения си капацитет чрез придобиване на производствено предприятие в Анклешвар

ПРАГА – 1 юни 2020 г.: Zentiva Group обявява успешното придобиване на производственото предприятие в Анклешвар, Индия от Sanofi. Финализирането на сделката увеличава броя на изцяло притежаваните от Zentiva производствени предприятия по света и ще позволи на Zentiva да обслужва повече хора, които ежедневно се нуждаят от висококачествени лекарства на достъпни цени.

„С огромно удоволствие посрещаме екипа на предприятието в Анклешвар в семейството на Zentiva. Продължаваме да се стремим към стабилен ръст на Zentiva и приключването на този процес на придобиване е от изключителна важност за компанията ни“ – споделя Ник Хагар, главен изпълнителен директор на Zentiva. „ Разширяването на нашата производствена мрежа и увеличаването на капацитета й означава, че можем да се справим с нарастващото търсене на нашите лекарства, както и че можем да упражняваме пряк контрол върху веригата на доставките ни, за да гарантираме непрекъснати доставки и бърза реакция по отношение на нуждите на пациентите.“

Сделката е продължение на поредицата от решителни ходове за разширяване на бизнеса, предприети от Zentiva, и следва придобиванията на Creo Pharma във Великобритания, Solacium в Румъния и операциите на Alvogen в Централна и Източна Европа, приключили през април 2020 г. Последното придобиване на предприятието в Индия протича паралелно с текущите многобройни инвестиции за милиони евро в стратегическите предприятия на Zentiva в Прага и Букурещ.

„Гордея се, че екипът в Анклешвар ще бъде част от една по-стабилна Zentiva и ще се интегрира в дългосрочната стратегия за развитие на организацията“ – добавя Ашвани Соод, ръководител на предприятието в Анклешвар. „Знаем, че търсенето на висококачествени лекарства на достъпни цени се увеличава и очакваме с нетърпение да започнем да допринасяме за успеха на Zentiva.“

Производственото предприятие ще се подпомага от новия офис на филиала Zentiva India в Мумбай.

Относно Zentiva

Zentiva произвежда висококачествени и достъпни лекарства за пациенти в Европа и цял свят. Със специализиран екип от над 4700 души и мрежа от производствени съоръжения, включително основните такива в Прага, Букурещ и Анклешвар, Zentiva се стреми да се наложи като лидер на марковите и генеричните лекарства в Европа, за да посреща по-добре ежедневните здравословни нужди на хората.
В Zentiva сме убедени, че здравеопазването трябва да е право, а не привилегия. Повече от всякога хората се нуждаят от по-добър достъп до висококачествени и достъпни лекарства и здравни услуги. Работим заедно с лекари, фармацевти, търговци на едро, регулаторни органи и управници, за да предоставяме ежедневните решения, на които разчитаме всички. 

Относно предприятието на Zentiva в Анклешвар

Създаденото през 1987 г. производствено предприятие в Анклешвар разполага с център за развитие на химическа промишленост и биотехнологии и произвежда междинни продукти и фармацевтични препарати. Производственото предприятие в Анклешвар е голям производител на таблетки. В него се произвеждат над 6 милиарда таблетки годишно.

Лице за връзка за медиите:

Mounira Lemoui
Директор комуникации
ZENTIVA GROUP, a.s.
U kabelovny 529/16, Dolní Měcholupy, 102 00 Prague 10
Мобилен телефон: (+420) 727 873 159
Имейл: mounira.lemoui@zentiva.com

Zentiva е третата* най-голяма и бързо разрастваща се компания за генерични продукти в Европа.