Новини от Zentiva

19 март 2020    /   

Zentiva действа отговорнo като компания по време на епидемията от Коронавирус (COVID-19)

Zentiva действа отговорнo като компания по време на епидемията от Коронавирус (COVID-19).

По време на тази пандемична криза, Zentiva има две основни и ключови отговорности: да продължи да доставя висококачествени лекарствата от които хората зависят всеки ден, и да защитава и гарантира безопасността на служители си.

От обявяването на новата епидемия от Коронавирус (COVID-19), ние предприехме всички необходими действия, за да предотвратим разпространението на болестта в офисите ни и в нашите заводи.

Мрежата ни от производствени съоръжения на Zentiva, с водещи такива в Прага и Букурещ, работи на пълен капацитет и обороти. За да отговорим на нарастващите нужди на здравните системи днес, ние адаптирахме своето производството на парацетамол и ибупрофен (две молекули срещу треска, за да се борим със симптомите на болестта):

  • Заводът ни в Прага произвежда допълнително още милион единици ибупрофен и парацетамол,
  • В допълнение към усилията на нашия производствен екип в Прага, другото ни производство в Букурещ също ревизира и адаптира плановете си, като увеличи производството на парацетамол три пъти.

Ние в Zentiva, използваме ежедневно богат набор от дигитални решения и инструменти, за да поддържаме постоянна връзка и контакт с нашите партньори - търговци на едро и аптечни вериги.

Предотвратяването на разпространението на Коронавируса е отговорност на всеки един от нас. Ето защо, ние въведохме допълнителни мерки за безопасност, още по-добра хигиена и всичко необходимо за непрестанно обучение при защита от инфекция сред всички наши служители.

 

 

Zentiva е третата* най-голяма и бързо разрастваща се компания за генерични продукти в Европа.