Новини от Zentiva

Zentiva Praha závod

25 януари 2019    /    Прес съобщения

Zentiva затвърждава генеричния си отпечатък в Европа чрез инвестиции в производствения обект в Прага

Прага, 24 януари 2019 г.:  – Zentiva инвестира 30 милиона евро, за да разшири капацитета на своя производствен обект в Прага. Инвестицията допълнително утвърждава производствения отпечатък на Zentiva и е част от по-обширния стремеж на компанията да се превърне в шампиона за генерични лекарства в Европа.

Томас Коене (Thomas Koene), ръководител на отдел „Индустриални операции“: „Инвестицията ще се фокусира върху подобряване на нашите съществуващи производствени възможности, по-специално върху увеличаването на капацитета. В момента произвеждаме до 120 милиона опаковки на година в Прага, които разпространяваме в Европа. След процеса на отделяне, ние ускоряваме инвестициите в Прага, за да подкрепим амбициите си за развитие. Нашият завод в Прага е основен обект за компанията. Вече започнахме да инвестираме и сме ангажирани да продължим и през 2019 г. с инвестиция от още 8 милиона евро.”

Zentiva се намира на забележителен и вълнуващ кръстопът в своето пътуване. Започна задълбочена трансформация, която да разгърне пълния бизнес потенциал в новата епоха на независимост, подкрепяна от Advent International.

Инес Виндиш (Ines Windisch), ръководител на отдел „Корпоративни въпроси и човешки ресурси“, добави: „Растежът на организацията ни предоставя нови възможности и позиции за нашите служители. Тази голяма трансформация ще привлече най-добрите таланти и ще поддържа нашия екип, за да гарантира успеха ни за бъдеще. В момента наемаме повече от 600 души в обект ни в Прага, които ще произвеждат висококачествени лекарства, за да подкрепят ежедневните здравни нужди на хората.“

 

  

За Zentiva | www.zentiva.bg


Ние в Zentiva смятаме, че здравеопазването трябва да бъде право, а не привилегия. Повече от всякога хората се нуждаят от по-достъпни здравни услуги. Днес ежедневните решения, на които всички ние разчитаме, наистина са важна основа за здравословен живот. Zentiva работи за хората, които живеят в Европа. Заставайки рамо до рамо със здравни специалисти, фармацевти и ръководни представители на здравеопазни системи, ние споделяме чувството за социална отговорност, което ни кара да спомагаме за намаляването на цените и подобряването на достъпа до здравеопазване. С повече от 2 500 души в цяла Европа и 2 производствени звена в Прага и Букурещ ние се стремим да сме водещи в производството на генерични лекарства без лекарско предписание, за да подкрепяме ежедневните нужди на хората от здравни грижи.

 

Media contact


Mounira Lemoui
Communication Business Partner
Zentiva Group, a.s.
Cell: +420 727 873 159
U Kabelovny 130, 102 37 PRAGUE
Czech Republic
www.zentiva.com  

 


Zentiva е третата* най-голяма и бързо разрастваща се компания за генерични продукти в Европа.